• Ūkis: Florencia
  • Ūkininkas: Jorge Otoniel Mericda Reyes
  • Šalis: Gvatemala
  • Derlius: 2020-2021 m.
  • Regionas: Malacatancito, Huehuetenango
  • Aukštis: 2000 m virš jūros lygio.
  • Derliaus nuėmimas: Lapkričio-balandžio mėn.
  • Veislė: Burbon, Catuai, Catimor
  • Balas: 86,5
  • Perdirbimas: – Natūralus

APIE ŪKĮ

Malacantacito departamentas Huehuetenango regione yra šalies pietvakariuose 35 hektarų Florencia ūkis įsikūręs maždaug 2000 m virš jūros lygio, uolėtame ir smėlėtame vulkaninės kilmės dirvožemyje.

Didelis aukštis virš jūros lygio ir šiltas bei sausas oras sudaro puikias sąlygas lėtai brandinti dėl to kavos uogose atsiranda daugiau cukraus, kuris padeda išgauti sudėtingą ir aromatingą kavos skonį saldų puodelį po apdorojimo. Pagrindinės ūkyje auginamos šios kavos rūšys: Bourbon, Catura, Catuai, Catimor, Maragogipe ir Pacamara.

Šios kavos gamintojas Jorge Otoniel Mericda Reyesas paveldėjo šį ūkį iš savo tėvų ir yra trečios kartos ūkininkas, aistringai besirūpinantis savo stengdamasis naudoti šiuolaikinius mokslo metodus, kad gerinti savo gaminamos kavos kokybę.

NATŪRALUS PERDIRBIMAS

Natūralus procesas prasideda ūkyje atrenkant tik optimaliai prinokusias vyšnias. Jos yra plaunamos ir atsargiai gabenamos į sausą malūną, kur paskleidžiamos plonu sluoksniu ant plastikinių brezentų. Šios vyšnios atsargiai perkeliamos į joms skirtą erdvę.

Tris kartus per dieną, stengiantis nepažeisti vyšnių, kol jos perkeliamos. Ant žemės dedamas storas pergamento sluoksnis, kuris vėliau padengiamas juodos spalvos polimerinės medžiagos tinklu, kuris leidžia orui patekti tarp žemės ir kavos; taip tolygiau išdžiūti.

Ši partija pirmąsias 4 dienas džiovinama ant brezento 100 % saulės šviesoje, kad neperkaistų fermentacijos ar pelėsių augimo. Po to ji buvo perkelta ant afrikietiškų gultų, kur džiūvo 75 % pavėsyje dar 25 dienas, kol pasiekė 11,5 % arba mažesnį drėgnumą.

Iš viso ši partija buvo džiovinama 29 dienas. Išdžiovintos jos perkeliamos į sandėlį, kur mėnesį ilsisi kaip džiovintos vyšnios, kad būtų suvienodinta pupelių drėgmė.

Po mėnesio džiovintos vyšnios sumalamos. Idealiu atveju šparaginės pupelės turėtų būti ilsimos ir (arba) brandinamos dar mėnesį prieš eksportuojant. Šis papildomas mėnuo leidžia subalansuoti skonį.

Skanių kavos pupelių galite nusipirkti – Cofmos