• Ūkis: Aguilar
  • Gamintojas: Anita Aguilar
  • Šalis: Gvatemala
  • Derlius: 2020-2021 m.
  • Regionas: San Pedro Necta, Huehuetenango
  • Aukštis: 2000 m virš jūros lygio.
  • Derliaus nuėmimas: Lapkričio-balandžio mėn.
  • Veislė: Bourbon, Caturra, Catuai
  • Balas: 82,75
  • Perdirbimas: Plauta

APIE ŪKĮ

Anita Aguilar sako, kad kava visada buvo ir bus jos pagrindinė gyvenimo aistra. Nors kavos augintojos gyvenimas nėra pats lengviausias, meilė kavai atsirado nuo mažens, kai tėvas ją ir jos brolius nusivedė į savo mažą ūkį.

Nedidelis 1 ha ploto Aguilar ūkis buvo paveldėtas iš senelio ir dabar yra pagrindinis šeimos pragyvenimo šaltinis.

PLAUTOS KAVOS PERDIRBIMAS

Tai vienas iš įprastų kavos procesų, tačiau griežtai laikantis higienos normų derliaus nuėmimo metu. Šviežiai nuskinta kava ruošiama nuo 14 iki 9 val. Plovimo procesas vyksta kitą dieną ryte. Kava perkeliama į šlapią malūną, kur ji išvaloma nuo plaukiojančių medžiagų. Tada minkštimas depulptoriumi atskiriama nuo pupelių.

Tada pupelės džiovinamos, kad būtų 12 % drėgnumo. Iš kiekvienos džiovintos kavos partijos siunčiamas mėginys į kokybės kontrolės skyrių, kad būtų patikrintas kavos skonio profilis ir kokybė. Pupelės maišuose laikomos vieną arba du mėnesius.

Prieš išsiunčiant eksportui, jos išvalomos naudojant lukštenimo mašina. Ūkio dirvožemis yra smėlingas ir uolėtas klimatas yra vėsus, sausas ir gausiai lyja medžių nereikia papildomai laistyti.

Skanių kavos pupelių galite nusipirkti – Cofmos